建築美學
Building

你別看這建築看起來好像都一樣,其實背面大有文章

作者 / 長群小編

Associated Architects Partnership在科威特的Khiran度假村設計極簡主義的住宅
Associated Architects Partnership designs terrace of minimalist homes at Kuwait's Khiran Resort
由專築網縷夕,李韌編譯


Associated Architects Partnership在科威特南部的Khiran Resort開發項目上沿著河邊設計建造了五間潔白的住宅。

Areia住宅通過露台和游泳池劃分成不同的體量,與沙漠中的人工運河相連,貫通形成度假勝地。

Associated Architects Partnership has created a terrace of five clean-lined white houses overlooking a canal at the Khiran Resort development, in southern Kuwait.
The Areia Houses, which are differentiated by poolside terraces and swimming pools, stand alongside a section of the 200 kilometres of canals that have been excavated from the desert to create the resort.



這五座住宅沿著運河排列成一排,每個住宅都由簡單的白色盒子組成,形成連貫的陽台。

The five residences are arranged in a row along the water's edge, and each comprise a series of simple white boxes that combine to form a coherent terrace.



“在方案早期的時候,我們就希望讓建築具有整體感,因此使用了相同的簡單平面幾何體系結構語言,以及相同的基本概念和空間組織。”建築師解釋說。

“最後形成的這個形象具有現代感和連續性,讓建築兼具統一性和多樣性。”

"From an early stage, the idea was to develop a sense of unity, using the same architectural language of simple plane geometry, as well as the same basic concept and programmatic organisation," the architects explained.
"The result is a contemporary image of continuity and proportion, where slight harmonious variations guarantee complexity and diversity to this set of houses."



每棟建築均採用類似的佈局,結合了傳統的科威特建築風格,底樓的主要居住空間通向庭院和露台。

樓上臥室周圍的牆體設置了部分穿孔,讓光線進入室內,並提供景觀視線,同時保障居住者的隱私。

Each building features a similar layout intended to reference traditional Kuwaiti architecture, with the main living spaces on the ground floor opening onto a series of patios and decks.
The upper storeys accommodate a collection of bedrooms enveloped by walls that are perforated in places to allow light to enter and provide views out while maintaining privacy for the occupants.



使用者通過開放的樓梯可以到達屋頂露台,看到水和周圍的街區全景。

這座建築擁有宜人的環境,當夜幕來臨之際,一天的疲憊在此消散。

Open staircases ascend to rooftop terraces offering a panoramic view across the water and the surrounding neighbourhood.
These spaces can be furnished to create pleasant environments for lounging in the evenings when the heat of the day has dissipated.



建築師說,當地城鎮的開發並沒有特定的規則與計劃,這會導致城鎮整體風格過於冗雜,因此該項目結合了簡約的設計風格和元素的重複運用。

The architects claimed that the simplicity of the design and its repetition of similar elements is a response to the unplanned and ad hoc development of the resort, which is resulting in a mishmash of architectural styles.



但是通過仔細觀察便會發現,這些體量雖然大體相似,但是其中還是存在著一定的微妙差異。

“儘管構圖非常相似,但體量組成卻呈現出微妙的變化,使每座房子都有自己的特性。”

However, careful attention was paid to the precise configuration of the volumes to ensure there are differences between the properties that give them each their own character.
"Despite the fact that the schematics are very similar, the volumetric compositions present gentle variations that make each house unique its own way," the studio suggested.




“從道路角度來看,人們會發現這是幾座不斷重複的建築,但是從河流角度,這幾座建築的外觀卻各有不同。”建築師繼續說道。

"When seen from the road, they look like a simple repetition of the same house, whereas a more heterogeneous facade is experienced from the canal," continued the architects.




建築師在其中一座住宅的入口處設置有圓孔的牆壁,還有一個螺旋樓梯,將水池邊的平台與後方的屋頂露台連接起來。

帶金屬網狀地板的陽台,讓光線一撒而過,而每座房屋的泳池和屋頂露台配置都各不相同,為人們帶來不同的景觀視野。

Unique features include a wall perforated with round apertures by the entrance to one of the homes, which also has a spiral staircase connecting its poolside deck with a roof terrace at the rear.
Other properties feature balconies with metal-mesh floors that allow light to filter through, while the pools and roof terraces of each house are configured differently to provide different views and ensure they are not overlooked.




潔白的牆壁、混凝土和黑色金屬共同組成建築立面,通過窗戶人們可以看到蔥鬱的庭院,這些都是建築中共同的語言。

2016年,AGi建築事務所在科威特完成了一座僻靜的屋頂露台,2015年, Massive Order建築工作室 在科威特設計建造了一座有三套公寓的大樓, 每套公寓都有私人庭院。

攝影:JoãoMorgado

A palette of crisp white-washed walls, concrete and black metal, along with stone-tiled flooring and windows looking onto planted courtyards, is also consistent across each of the residences.
In 2016 AGi Architects completed a house in Kuwait featuring four secluded roof terraces, while architecture studio Massive Order created a block containing three apartments each with private courtyards in the country in 2015.
Photography is by João Morgado.










出處:本文譯自www.dezeen.com/。

【專築網版權與免責聲明】:本網站註明“來源:專築網”的所有內容版權屬專築網所有。